reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

De reddingshondcursus

Opgave mogelijk via het aanmeldingsformulier rechts in het menu te vinden. Pups zijn ook welkom,dat is ook wel verstandig veel hondenbezitters beginnen juist te laat. Die gaan pas op een cursus als de hond al allerlei ongewenste dingen doet en ja om het dan weer af te leren is veel moeilijker.

U krijgt begeleiding van een ervaren hondeninstructeur die in het bezit is van de allerhoogste internationale africhtingscertificaten en u goed kan helpen om ervoor te zorgen dat u een fijne luisterende huishond kunt hebben.

In onze beginnerscursus maken u en uw hond kennis met de basis van het reddingshondenwerk, waarbij gehoorzaamheid en hindernissen een belangrijk onderdeel zijn.Deze cursus bestaat uit twee delen en duurt totaal 30 lessen.De cursus wordt afgesloten met een geschiktheidsproef. Wanneer de hond en de geleider voor deze proef slagen bestaat de mogelijkheid met de hond verder te trainen en opgeleid te worden tot een internationaal gecertificeerd inzetteam. Let op: Het certificaat geeft alleen aan dat uw hond en uzelf geschikt lijken om tot de echte opleiding toegelaten te worden,dan pas kan blijken of u en uw hond werkelijk geschikt is.Dus iedereen die bij ons wil komen moet deze beginnerscursus doorlopen! Belangrijk is dat de hond en baas het leuk vinden om te werken en sociaal zijn in de omgang met mens en dier.

De lessen worden gegeven op ons trainingsveld aan de Koeriersterweg t/o 52 postcode 9727AD in Groningen. Ons veld is vanaf de ringweg bereikbaar via de afslag industrieterrein Peizerweg/meubelboulevard Vesta. Direct onder aan de afslag ligt ons terrein.

We zijn gelegen op 200 meter vanaf het stadspark dus voor de lessen even uitrennen behoort tot de mogelijkheden.

Onze lessen bestaan uit een stukje theorie en praktijk en na de lessen altijd gelegenheid tot het beantwoorden van vragen.

Als u bij ons traint helpt u uzelf om een fijne hond te krijgen en ons om onze Stichting draaiende te houden.Wij zijn onbetaalde vrijwilligers die dit naast ons normale baan doen. Mocht uw hond onverhoopt toch niet geschikt zijn om reddingshond te worden dan heeft u toch een leuke luisterende huishond.

Bij probleemgedrag kunnen wij over het algemeen ook helpen afhankelijk van het probleem kan dat bij u thuis of op lokatie, echter uitsluitend op afspraak.

Cursussen

Beoordelingsdag van de A en B groep

Vanochtend om 6.00 uur begonnen de voorbereidingen op ons trainingsveld voor de beoordeling van de A en B groep die om 9.00 uur zou beginnen.
Het weer was droog en een normale temperatuur waarbij de honden goed konden laten zien wat ze de afgelopen tijd hadden geleerd.
Dat zijn oefeningen in gehoorzaamheid en hindernissen die in de toekomst nodig zijn om een goed getrainde reddingshond te krijgen.
Vanaf deze plaats iedereen gefeliciteerd met het resultaat en veel succes met de verdere opleiding en als je niet verder kunt veel plezier met je hond.
Na het volgen van de A en B groep kun je met de reddingshondopleiding beginnen maar over het algemeen is daar nog weer twee a drie jaar voor nodig om een betrouwbare reddingshond te krijgen die werkelijk ingezet kan worden.Wij volgen het IRO programma omdat wij kiezen voor kwaliteit, en het internationaal het door de UN erkende internationaal inzetcertificaat is.
a.s. week starten we weer met een nieuwe groep!


Socialisatie lessen

Puppyinstuif NO CURE NO PAY

Wij en u ook geachte lezer vinden het belangrijk dat in onze maatschappij de honden goed verzorgd worden. Naast een goede medische verzorging door uw dierenarts is het van belang dat uw hond goed gesocialiseerd gaat worden.

Wat u ook met uw hond gaat doen b.v behendigheid,verdedigingswerk,fly bal, reddingswerk,speurhond en ook gewoon huishond belangrijk is dat uw hond luistert en goede manieren heeft. Dat is uw verantwoordelijkheid waar wij u bij willen helpen.

Lees meer...

Dutch English French German Italian Spanish