reddingshondlogo

Stichting Reddingshond NL

informatie  06 2553 5529

 

Reddingshonden in Nederland

Wij zijn het adres voor het opleiden van uw huishond  c.q werkhond. Onze stichting heeft haar trainingsveld aan de Koeriersterweg 9727 AD tegenover huisnummer 52 direct aan de westelijke ringweg en de busbaan.De bussen uit stad en provincie hebben hier een halte.Een van onze leden heeft als eerste Nederlander na een zware test een plaats verdiend in het USAR team van de Internationale Reddingshonden Organisatie deze mogelijkheden zijn er ook voor u.Inmiddels zijn er nog twee mensen door ons opgeleid die dit ook is gelukt.
Om ons in staat te stellen onze medemens te blijven helpen, zijn we blij met elke gift of donatie die u ons geeft.Dat kan ook in natura zijn, zie onze sponsorpagina elders op deze site.
Stortingen op NL58RABO 0132336111 t.n.v. Stichting Reddingshond NL te Groningen.
Gemotiveerde vrijwilligers zijn welkom,vraag informatie.

Stephensonstraat in Puin

Enkele weken geleden begon het strippen van deze straat plus een stukje Hoornse diep en Paterswoldseweg de bedoeling is dat het hele sloopterrein voor de kerstdagen schoon opgeleverd gaat worden. Met drie sloopkranen lijkt dit prima te gaan lukken. Vandaag konden we nog trainen in het laatste stukje bouwblok en het buitenpuin. Moeiteloos vonden we nog weer nieuwe verstopplaatsen waar we onze slachtoffers konden verbergen.
Er werd geoefend in het door de honden op de juiste manier verwijzen van het slachtoffer en het doorzoeken van het terrein. Zowel de ervaren honden als de beginnende honden kregen op hun niveau een oefening aangeboden. Aan het eind van de praktijkoefening gingen we voor de rest van de dag naar ons trainingsveld om daar na de pauze verder te trainen. Aan het eind van de dag kon ieder zijn logboek invullen zodat je goed op de hoogte blijft van de vordering van hond en geleider.
Deze lokatie was voor ons de laatste dag en volgende week gaan we weer naar een andere slooplokatie waarvan u dan ook van ons hier een verslagje zal vinden.Voor de maand januari hebben we alweer een andere sloopgebouw erbij waarover u dan meer van ons hoort.
De komende week zal er hier een kort filmpje komen te staan over de training van vandaag dus nog even geduld.
jasper stephensonstraat

 Dutch English French German Italian Spanish